marți, 24 martie 2015

Maria Dermengiu alias Marie Nouvelle, un tânăr designer de obiecte


Maria Dermengiu este un artist vizual – pictor și designer de obiecte. Este cea care stă în spatele conceptului și brandului Marie Nouvelle pe care îl puteți găsi la Galeria Galateca din București. Obiectele ei pot fi cadouri deosebite pentru orice eveniment și, mai nou, piesele de décor interior vă pot scoate din anonimat.

Maria este membră a Professional Women’s Network Global – PWN, are un MBA în arte și multiple calificări în managementul de proiecte culturale.

A expus, în 2011, în cadrul “Fiber Fusion” Mural, la White Rock Museum & Archives, din British Columbia, Canada și în 2013 la Londra. Are mai multe expoziții în România și, așa cum spuneam și mai sus, produsele sale sunt expuse la Galeria Galateca din București.

Obiectele sale de design au apărut în mai multe reviste: ArcH2O, Forbes , The Money Channel, Opinia Nationala, Venom&Clover, Modernism.ro, Caesar Magazine-ArtNobilis, Marie Claire Romania, coperta Caminul Magazine și altele.

Am stat de vorbă cu Maria despre arta și pasiunea sa și iată ce ne-a spus.

Maria, vreau sa le povestim puțin cititorilor noștri de cum a luat ființa proiectul tău? De la ce ai pornit?

Marie Nouvelle a fost lansat aproximativ acum doi ani la târgul Autor, în cadrul secţiunii design de obiect. Marie Nouvelle este un brand ce incoropreaza arta in ritmul cotidian al vietii de zi cu zi. Aceasta initiativa , de a crea un proiect de arta aplicata - accesibila tuturor, a venit firesc în momentul în care am observat deschiderea catre arta mea. Ştiind că în străinătate acest tip de abordare era deja încorporată în cultura vizuală şi decorul caselor, am gândit o astfel de direcție şi pentru mine ca artist.
Iti amintești că la lansarea produselor tale de Home Deco by Marie Nouvelle ți-am spus că am remarcat specificitatea cromaticii folosite de tine. Cât de mult te influențează culorile în ceea ce faci? Cum te definesc ele?




Cromatica este un element foarte personal oricarui artist. Paleta sa este recognoscibila si reda intr-un fel personalitatea acestuia. Culorile sunt pretutindeni, nu traim intr-o lume monocromatica, trebuie doar sa ai ochiul format pentru a stii sa le vezi subtilitatile. Griul si negrul nu isi gasesc locul in arta exprimata eminamente pentru si in folosul celorlalti. Eu nu pot picta cand nu imi este bine.


Așa cum am menționat mai sus ai lansat recent o linie de decor interior. Extrapoland la miresele noastre, posibile cliente pentru diferitele tale obiecte, ce ne poți spune?

Piesele de design și accesoriile vestimentare imprimate cu pictura – sunt mici opere de artă care însuflețesc peisajul urban, îi dau alte semne și o profunzime aparte. Cele care poarta sau isi asuma un accesoriu Marie Nouvelle sunt femei carismatice, delicate si boeme dar la fel de bine ancorate in mediul social urban, femei de cariera si suflet de artist.

Lumea florilor a fost muza multor pictori celebri si dacă e să mă refer doar la celebra Floarea Soarelui lui Van Gogh putem spune că lumea picturii se intersectează de mult prea multe ori cu lumea florilor. Se confundă uneori. Tu cum vezi melanjul între aceste lumi?





Natura a avut mereu un impact real asupra artistilor fie pentru ca au redat-o fidel in lucrarile lor fie pentru ca i-a inspirat prin armonia formelor si a culorilor. Am inceput sa pictez mandale cand inca la noi nu era acest val de carti despre mandale si spiritualitate, despre arhetipuri si semne grafice. Cercurile imi amprentau imaginatia, si am vrut sa le dau un sens asa incat le-am impodobit cu flori si semne ca sa prinda viata.


Nu vă rămâne acum să va gândiți că veți putea face un cadou deosebit, o marca românească, soacrei, mamei sau nașei voastre. O eșarfă Marie Nouvelle, sau un obiect de décor interior, cu siguranță că le va bucura și pe cele mai exigente persoane și le va aduce aminte de momentul nunții voastre.


Pe Maria o puteți contacta aici:
https://www.facebook.com/pages/Marie-Nouvelle-Studio/158819554182937

sau pe pagina oficială www.marienouvelle.ro


Un interviu Made by me, Dana Șoroș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu