vineri, 13 martie 2015

Iasomia de China – un cadou pe care mi l-am făcut singură

Căutând ieri, prin en-gros-ul din Piața Coșbuc, Belle Rose, ceva noutăți de sezon, am dat peste Iasomia de China (foto). Pe cea de Madagascar o aveam deja. Cea de China este plină de boboci și când va înflori va umple casa cu parfumul său minunat. La 35 de lei bucata merită să vă luați câte una pentru fiecare cameră. Glumesc, desigur!

Iasomia de China este o plantă agățătoare însă producătorii au gândit un ambalaj ce vă asigură că o puteți ține și la interior fără a vă transforma casa în junglă. Dacă e lăsată să se cațere atinge și 3 m de înălțime!

Vara se taie tulpinile bătrâne pentru a asigura loc pentru cele tinere. Noii lăstari vor trebui dirijați pe tija sau pe o formă de buclă din sărmă, dacă vreți să fie în formă de coroană, ca cea de Madagascar.

De întreținut aparent se întreține ușor. Nici Iasomiei de China nu îi place în plin Soare, nu îi place înghețul, așa că nu o uitați afară toamna, îi place apa dar nu în exces și îi place și un ușor ajutor pentru înflorire constând într-un îngrășământ lichid bogat în potasiu, din 2 în 2 săptămâni.

Se transplantează într-un ghiveci mai mare doar dacă rădăcinile nu mai au loc în cel în care ați achiziționat planta dar nu mai devreme de 1 an.

Dacă v-am făcut poftă de cumpărături vine acum sfărșitul de săptămână și e bine să dați o raită să vedeți ce frumuseți puteți găsi pentru a vă bucura simțurile!


Dana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu