sâmbătă, 21 martie 2015

De ce este Gerbera o floare iubită ?


Are culori vibrante
Este ușor de întreținut și ieftină comparativ cu altele
Există în mai multe varietăți
Arată minunat chiar și într-un singur fir, într-o vază de sticlă
Iată doar câteva motive! Găsiți și voi mai multe!

Vă povesteam, într-o postare anterioară, că unul din trendurile sezonului acesta de evenimente este cromatica Caleidoscop, cea în care sunt folosite/recomandate culorile vibrante: verde crud, galben, portocaliu, galben. În toate aceste culori, și în nuanțele lor, găsim Gerbera și sora ei mai mică, mini Gerbera. O floare din ce în ce mai populară atât la noi cât și în lume pe care o puteți găsi în 40 de soiuri și o comatică în continuă schimbare. 

Și mie îmi place Gerbera și în mod deosebit îmi plac momentele când intru în depozitul de flori și ele zâmbesc, într-un curcubeu minunat, făcându-mă să îmi schimb, mai mereu, planul de cumpărături și să fac cumva să le înclud și pe ele!

Ținute în bune condiții de depozitare, hidratate corespunzător și mai ales grație muncii dedicate a horticultorilor Gerbera și-a mărit durata de viață și poate ține până la 10-15 zile într-un aranjament. De aceea am început să o folosesc și ca floare principală în diferite aranjamente.

În mod sigur un efect vizual deosebit îl va avea combinarea de diferite culori dar mai ales mărimi de Gerbera în același aranjament în burete. 
Dacă vreți să folosiți Gerbera într-un buchet care va fi ținut în mână aveți în vedere să nu îl strângeți prea tare când ăl legați. Odată crăpate, tijele florilor vor duce repede la deshidratarea florii și, implicit, la ofilirea ei prematură.

Când cumpărați Gerbera din florării, pentru decoratul casei, rugați floristul să vă dea și un pliculeț de Chrystal Professional Gerbera, un îngrășământ care va fi pus în apă și va asigura o viață prelungită a florilor dar și curățenia apei. Buretele folosit la aranjamentele florale conține deja substanțe de prezervare așa că la astfel de achiziții nu aveți nevoie de pliculețe CPG.


Foto 1 și 2, creații Made by me, Dana Șoroș
Foto 3* -  cultura olandeză de Gerbera







Foto 4* - soi de Gerbera dezvoltat de Holstein Flowers

*foto Facebook



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu