luni, 30 martie 2015

În mai putin de o lună, se redeschide oficial sezonul nunţilor în România



Rochia, ei bine…rochia, isi reia locul de cinste in garderoba oricarei femei, de la mireasa la nasa , de la cumatra la domnisoara de onoare . Daca barbatii nu isi pierd noptile cu gandul la culoarea costumului , femeile , in schimb , incep sa aiba insomnii cu cel putin trei luni inainte de eveniment . Sa fie scurta sau lunga ..? Neagra sau colorata..? Pe talie sau … care talie ? Totusi mai am picior ..de ce sa nu il arat ? Cu sutien sau fara..? Oare X , Y cu ce vine imbracata ? Au mai slabit ? S-au mai ingrasat..? ( Vedeti voi, femeile nu numai ca nu dorm din cauza rochiilor lor , nu dorm si din cauza celorlalte doamne invitate la nunta) .


Cum alegem rochia potrivita ?
In primul rand, trebuie sa ne analizam cu un ochi relativ critic si sa stabilim ce avem mai frumos. Sufletul, bineinteles, dar aici e vorba de rochie, nu de suflet. Daca punctul nostru forte este piciorul lung si subtire , nu inseamna musai ca invitatii trebuie sa nu mai faca diferenta dintre noi si chelneritele de la masa. Scurt nu inseamna Fara. Sunt limite absolut normale ale decentei si este frumos sa le respectam. In plus, vedeta nuntii este mireasa si trebuie sa ii lasam acest privilegiu. Daca sanii sunt pentru noi coordonatele principale ale rochiei, atunci sa stiti ca ei trebuie sa stea inauntru, nu in afara rochiei. Push-up ul extrem, inventie din punctul meu de vedere la limita dintre minciuna si frustrare, este o alegere nesanatoasa. Nu aveti de ce sa va rusinati cu propriul corp, cine va place trebuie sa va placa pentru ceea ce sunteti, nu pentru faptul ca domnul respectiv nu isi permite financiar sa iasa cu vedeta Z si alege dintr-o ochire varianta accesibila. Daca nu aveti bustul generos, exista inclusiv avantaje de care puteti profita. Rochiile cu decolteu amplu in spate sunt foarte chic si arata excelent pe doamnele cu bustul mic.

In al doilea rand, legatura dintre nunta si rochie nu trebuie sa fie atat de stransa incat veselia momentului si zarva de acolo sa se regaseasca total in ceea ce purtati. Less is more nu e o zicala in vant. Cele mai elegante rochii din istoria modei si femeile care le-au purtat (Audrey Hepburn, Marlene Dietrich, Sophia Loren, Princess Diana, Julia Roberts, Angelina Jolie ,…) sunt de o simplitate atent studiata.

Intr-un final, cei cu care interactionezi la un eveniment trebuie sa retina persoana, nu rochia. Abia atunci, putem discuta de un model cu adevarat reusit.

Alegerea rochiei pe care o vom imbraca la nunta trebuie sa aiba legatura cu ceea ce suntem noi in cadrul evenimentului





Fara indoiala, daca langa noi este un domn in negru, stangaci si emotionat, pe care il felicita toata lumea, vom imbraca o rochie alba sau ivory deoarece numele nostru este mireasa. Soacrele, de obicei, opteaza pentru rochii albastre, grena sau negre si, daca ma intrebati de ce doar aceste trei culori, raspunsul este foarte simplu: Negrul pentru ca slabeste, Grena deoarece si-ar dori rosu insa nu se cade si Albastru sa vada lumea ca soacra e o persoana serioasa, la locul ei. Domnisoarele de onoare sunt imbracate mai nou toate la fel, ceea ce nu e prea bun din punctul meu de vedere. Fetele au fiecare propria personalitate, acelasi model poate arata diferit pe siluete diferite, culoarea este o chestie de gust, nu trebuie sa fie impusa. Inteleg sa asortezi totul la nunta, buchetul cu perdelele, lumanarile cu scaunele dar pana si rochiile domnisoarelor de onoare cu servetelele invitatilor mi se pare prea mult. Urmeaza apoi fosta iubita a mirelui care, daca va fi invitata, stie probabil cum sa se imbrace astfel incat sa strice seara tuturor. Cat mai scurt de la orice capat ai lua-o.

Nasele, eii nasele sunt si ele un fel de vedete ale nuntii, asa ca trebuie sa fie locul 2 dupa mirese, in top aranjat. Rochia lunga este in ultimii ani un must have al nasei si forma acesteia difera in functie de silueta.

In final, urmeaza numarul mare de invitate care isi aleg rochiile in functie de buget, kilograme (nu, de material teles), stilist sau designer, aceasta daca sunt deschise sa accepte un sfat competent.



Sfaturi furnizate de desigenrul Andreea Tincu, pe care o puteţi urmări şi pe blogul său, http://andreatincu.me/


http://andreatincu.me/despre/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu