luni, 16 februarie 2015

Flower arranging - o lectură utilă pentru pasionatele de flori

 Zilele trecute ieșisem în oraș special să ajung la noua Librărie Cărturești de pe Lipscani, centrul vechi al Bucureștiului. Marea de lume, care aștepta la intrare, ne-a determinat să facem cale întoarsă... Nu mi-a părut rău pentru că așa am descoperit o altă Librărie, Antic ExLibris, unde o ofertă impresionantă de carte în limba engleză, și nu numai, se afișează în fața cumpărătorului.

Sunt sute de albume pe care în această librărie le găsiți la niște prețuri derizorii față de oferta altora așa că vă recomand un drum în zona Universitate-Lipscani, unde veți găsi cele două sedii și multe titluri interesante.

Pentru mine a fost o seară de achiziție în domeniul floral însă nu am epuizat nici pe departe oferta. Am lăsat și pentru alții/altele și mai ales pentru un alt drum prin zonă.

Flower arranging este o carte de inspirație pentru orice florist. Este opera floristului Fiona Barnett și a fotografului Terence Moore, doi editori de carte de specialitate din Australia.

După cum se știe Australia este renumită în industria florală mai ales pentru plantele uscate și fermele care cultivă flori pentru a le prezerva apoi prin diferite mijloace de uscare și păstrare. De altfel cartea dă și câteva detalii despre această operațiune utilă pentru cele care doresc să își relizeze singure florile uscate.

Fiona Barnett propune în această lucrare 290 de proiecte cu flori atât proaspete cât și uscate, pentru toate evenimentele din an. Combinații de plante și fructe, tehnici de bază în realizarea diferitelor forme de buchete, tehnici de baza din floristică, folosirea suportului floral și mai ales combinațiile de materiale.
Iată ce pot găsi cei interesați în această lucrare care nu este un simplu album ci, mai degrabă, o carte utilă atât pentru începătorii din domeniu, dar și suport și inspirație pentru cei mai experimentați.

Cartea a fost publicată de Hermes House în 2012 și o puteți găsi și pe Amazon, dacă nu sunteți din București, dar e păcat să o luați de acolo pentru că aici e la doar, atenție, 20 de lei!!! E de luat!


Dana Șoroș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu