miercuri, 11 februarie 2015

Demonstraţiile florale nu sunt numai pentru profesionişti

De câţiva ani sunt din ce în ce mai dese demonstraţiile florale şi, de regulă, ele se leagă fie de evenimente/sărbători, fie de promovarea unor companii care importă flori în ţara noastră.

Un astfel de eveniment a avut loc, recent, la Sibiu, când o companie olandeză a organizat o demonstraţie florală la care participarea a fost deschisă. 
Doi florişti recunoscuţi şi-au dat întâlnire în faţa publicului specializat şi a pasionaţilor de flori prezenţi: Ioana Mihai Nechifor, de la City Flowers Sibiu şi Darius Dadoo de la Maison Dadoo, Bucureşti.   

Spun că nu e nevoie să fii florist pentru a participa la un astfel de eveniment pentru că nu trebuie musai să dai fuga acasă şi să reproduci ce ai văzut ci, mai degrabă, să admiri şi să preţuieşti munca celor care lucrează şi inoveză în acest domeniu. Altfel nu ai ocazia să vezi "bucătăria" unui eveniment şi nu poţi aprecia cât efort şi pregătire e în spatele unei reţete de succes.

De multe ori am auzit replici de genul "Ah, cine nu poate să înfigă o floare într-un burete? Ce-i aşa mare scofală" spusă cu atâta nonşalanţă încât trădează atât o lipsă de respect pentru profesionişti dar şi un fenomen des întâlnit pe la noi şi anume copy paste pe principiul că "pot şi eu".

În acest război total al comerţului e bine să vă îndreptaţi atenţia către profesionişti, să îi descoperiţi şi să apelaţi la ajutorul lor ori de câte ori aveţi nevoie de ceva ieşit din comun. Aşa cum apelaţi la alţi profesionişti e bine ca şi floriştii să fie în atenţia voastră. 

Ei merg la cursuri, la demonstraţii, se specializează permanent pentru a vă oferi cele mai noi inovaţii în materie. Mergeţi cu ei, atunci când sunt astfel de demonstraţii la voi în oraş şi veţi vedea că altfel le veţi privi munca.

Dana Şoroş,
floral designer


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu