joi, 16 aprilie 2020

Masa - motiv de celebrare și comuniune

Am vazut, zilele acestea de carantină, mulți părinți cu copii pe care ”îi scot în oraș” organizându-le o masă de seară ca la restaurant. Sunt amuzanți și totodată inspiraționali. De ce să nu facem și noi asta cu masa de Paște? Deja v-am arătat ieri cum putem face niște aranjamente florale cu ceea ce găsim la piață sau, iată, pentru mai multă eleganță puteți comanda on-line de la unul din floriștii locali care vă poate furniza un aranjament de sezon.
Pentru că una din formele de organizare ale mesei este masa regală, sau masa lungă, folosită în protocol iată un motiv ca anul acesta să o aranjați ”ca la carte”. 

Acest tip de așezare a mesei mai are o particularitate deosebit de plăcută ochiului: se pot folosi multe decoruri florale și lumânări iar câmpul vizual nu e deranjat de nici o sticlă de bautură sau vreun alt accesoriu din acesta pe masă (gen sticle de suc etc.) în afara tacâmurilor, care e musai să fie de cea mai bună calitate, a paharelor (dacă se poate din cristal), a unui sou-plat (farfuria de suport), a unui card cu numele voastre și a meniului. Și dacă vreți să păstrați prestanța, folosiți limba franceză pentru meniu. Este limba diplomatică de comunicare a acestuia, în protocolul internațional. Veți face impresie!

Pe de altă parte un detaliu la fel de important de luat în calcul îl reprezintă meniul. Casele regale nu folosesc în servire mai mult de trei feluri: un aperitiv, un fel principal și desertul. Evitați ciorba, chiar dacă e tradițională în cultura noastră. 

Pentru a crea atmosferă aparte, îmbrăcați-vă cu toții ca și când ați merge în vizită și începeți cu un pahar de șampanie/proseco, timp în care lumânările, ce sunt deja aranjate pe mese, se aprind.

Petrecerea în carantină poate începe?! Închideți ochii și imaginați-vă: un mic band live cântă, în surdină, o muzică de ambianță. Florile emana un parfum suav, căci sunt din abundență, iar oamenii de suflet vă sunt alături. 
Totul e perfect, totul e minunat! 

Paște Fericit !

Dana

Inspiratie si aici:
https://www.homelux.ro/blog/aranjarea-mesei/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu