miercuri, 15 aprilie 2020

Anno Domini 2020 - Sărbători pascale în regim de urgență

Masa de Paște de anul acesta (Anno Domini 2020) va fi atipică. Fiecare la casa lui. Părinți despărțiți de copii. Copii la mii de kilometri distanță de familiile lor. Familii care de săptămâni bune stau în casă respectând legile instituite. Obiceiuri de consum schimbate și adaptate la o astfel de situație. Probabil că ne vom aduce aminte cu toții de această experiență nefastă și sperăm din toată inima să fie un episod accidental și nu o instituire de reguli noi care ne va schimba viața...
În această schimbare de obiceiuri a apărut și comanda on-line de flori, accesorii florale și tot ce trebuie ca masa pascală să nu sufere mari modificări, excepție făcând faptul că livratorii nu ne  pot aduce și familiile... Cu toate astea atmosfera de sărbătoare nu va lipsi din nici o casă și, în plus, o puteți îmbogăți cu florile comandate on-line, de la producătorii locali, din grădina voastră sau din piață, de la ieșirea pentru cumpărături. Piața, în caz că nu ați observat, este plină de flori de sezon atât tăiate, precum liliac, narcise, lalele, margăritar, cât și pentru a fi plantate - panseluțe, verbina, gura leului mușcate etc. - din care putem face cele mai drăguțe aranjamente florale. La fel de bine s-au pregătit și floriștii și designerii și vă propun pachete de aranjamente florale tematice, buchete parfumate, decoruri florale demne de vremuri normale. 

V-am selectat doar câteva idei ușoare pe care le puteți face chiar voi sau împreună cu copiii pentru a-i aduce și pe ei mai aproape de febra pregătirilor. În imaginea 1 aveți o varză naturală folosită ca bază precum un dovleac. Îi scobiți mijlocul,  la fel ca în dovleac, cât să puteți introduce un mic borcănel cu apă care va oferi și suportul florilor. Ungeți interiorul verzei cu puțin ulei, ca să nu oxideze și să sigilați porii verzei, și fixați borcănelul cu apă în acest gol. Apoi începeți să montați florile în așa fel încât baza aceasta să nu se vadă. Folosiți crăcuțe de liliac pentru că au o inflorescență bogată și îmbracă frumos partea de jos, apoi, printre ele, inserați alte flori parfumate: narcise, mărgăritare sau chiar lalele, deși acestea din urmă nu au miros. Vă asigur că parfumul unui astfel de aranjament va fi divin!
Lăsați-vă imaginația să zburde și creați și alte baze din ce aveți la îndemână! 
O altă idee ar fi să refolosiți ouăle din care preparați drobul și să le vopsiți după ce le-ați scos conținutul.  Ce joacă va fi pentru copii! Îi puteți pune să le picteze cu acuarelele de la școală, că oricum nu le mai sunt de folos! Pot să vopsească chiar și cartonul de susținere. În interiorul cojii de ou puneți puțină apă și începeți să montați câteva floricele suave cum ar fi niște panseluțe, verbină sau mici floricele din cele pe care le-ați achiziționat pentru grădină. Să nu vă așteptați ca un ou să fie un bun suport pentru un fir de trandafir! 
Acesta este doar un mini decor pascal!

Și nu în ultimul rând masa poate fi decorată cu niște servețele elegante din bumbac împachetate sub formă de iepurași. Pe copii îi puteți pune să împacheteze aceste servețele și toată lumea va fi implicată în pregătirea mesei. Ups! Dar am uitat soțul... Lui am uitat să îi atribuim sarcini....
Ei bine, el fiind urmașul vânătorului, îl vom trimite să negocieze cu mielul. Sau cu măcelarul! 


Paște fericit tuturor și primiți lumina Învierii în suflete, în primul rând !

Dana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu