vineri, 3 aprilie 2020

In vizita la maestrul Daniel Ost - Bruxelles, Belgia









In luna februarie a acestui an am avut deosebita placere sa descopar, la Bruxelles, cladirea in care celebrul maestru florist Daniel Ost isi are una din locatiile centrale (http://danielost.be/en/shops/brussel/)



"We are a prestigious Belgian Flower House, also known as ‘the world’s leading flower designers’. In our universe, everything is about beauty, design and craftsmanship"

scria pe frontispiciu. Si chiar asa era atmosfera. M-am simtit ca o Alice intrata, fara sa vrea, intr-o casuta ale carei pereti se modfica la fiecare intoarcere de privire.

Un magazin este un magazin. Nu are nimic spectaculos de arata la prima vedere. Dar, cand privesti mai cu atentie remarci ca inca de la intrare te intampina spiritul maestrului care, cu o bagheta magica, incearca sa te introduca in lumea lui.

O padure de magnolii ce stau gata sa explodeze, langa forsitia care se forteaza sa nu te agreseze si langa imensi Amarilys sau Ranunculus de o frumusete rara.

o imensa cupa de Anturium, intr-un degrade deosebit de fucsia iti ia ochii si te poarta spre bulgarii imensi de Viburnum cum rar am reusit sa vad pe la noi.

Va asigur ca nu le vedeam mari pentru ca eram o Alice mica ci realmente toate florile aveau o alta calitate decat cele de "acasa".

Maestrul Ost nu era acasa. Palatul Regal fiind in proximitate probabil ca lua un ceai cu Regina Mathilde, regina Belgiei, o femeie superba care sigur e mare amatoare de flori. 

Nele, fiica maestrului si echipa pe care au format-o in multi ani, deservesc acum cele mai mari case regale din lume, conferentiaza pe tot globul si formeaza noi designeri in academia lor https://www.danielostacademy.com/ si, sa nu radeti dar aceste cursuri nu au loc in oras ci la tara. Ma rog, impropriu spus tara intrucat in Belgia orice sat arata ca un orasel...

Natura este mediul in care maestrul Ost se intoarce mereu, fiind pasionat de ceea ce face inca din copilarie, ca si mine. Microbul unei pasiuni nu trece cu nici un antibiotic, oricat de mult am incerca. Odata intrat in suflet-minte, acolo ramane for ever!

Sa nu pierdem aceasta pasiune, indiferent de ce ne aduc vremurile!

DS
aprilie 2020, Bucuresti



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu