luni, 25 martie 2024

Conceptul ALIVE by ANDREEA STOR a fost lansat ”la apă”!

După doi ani de cercetare, sute de ore de întâlniri virtuale, echipa de profesioniste formată din Andreea Stor, Raluca Sandu, Chioran Cristina Angela, Spin of Season și Anna Maria au lansat, într-un decor de vis, și într-o locație potrivită acestui vis, The White Manor, Ciolpani, momente de neuitat pentru participanți.


Pe Andreea Stor (foto) o cunosc de foarte mulți ani și de la bun început am realizat că nu este o persoană oarecare, care își dorește o carieră liniștită în domeniul floral. Ea este, prin definiție, un căutător. Un căutător de și mai frumos într-o lume unde frumosul este limbajul florilor, deja. Andreea a dus arta florală mereu pe alte trepte: din sus în mai sus. Întâi le-a educat pe floriste să nu își dorească banalul. Da, educat! Pentru că la cursurile Floristiq Art International, o academie de flori, am putea spune, nu învățai doar cum să aranjezi niște flori în vază ci învățai arta aranjării florilor în funcție de mesajul pe care ți-l doreai transmis. Andreea a creat discipoli care i-au dus arta și mai departe. 

Atât de departe de au ajuns pe pământuri străine să organizeze evenimente pentru un public care le-a recunoscut eforturile și pregătirea. Da, pregătirea! Pentru că să ajungi la asemenea performanțe nu îți este de ajuns un curs banal ci mii, zeci de mii de ore de documentare, practică și evoluție pe mai multe planuri.

Așa se face că grupul de fete din jurul Andreei și-a dorit și altceva decât niște evenimente deosebite prin performanța realizărilor florale. Și-au dorit, cu toate, o altă treaptă: o combinație de simțuri, căci arta florală se adresează vizualului și olfactivului. Memoria unui eveniment e dată de ceea ce vedem, ceea ce trăim ca emoție și de parfumul florilor alese.


The White Manor (foto 2) a fost locul în care aceste alchimiste ale artei florale au combinat TOATE simțurile. Le-au chemat la raport pe toate: vizual, auditiv, olfactiv, tactil, gustativ, toate au avut de jubilat în două ore în care nu știai de ce să te bucuri mai repede. 

ALIVE, acest adjectiv englezesc se traduce în acest demers ca o conjugare a tuturor acestor simțuri iar prin această rețetă fetele trec deja la alt nivel de organizare de evenimente: INNOVATIVE!


ALIVE înseamnă multă chimie, știință și modernitate. Flori care luminează în întuneric, un decor multisenzorial, atenție la toate detaliile, parfum de flori și o echipă dedicată celor mai înalte performanțe. Așa se poate defini conceptul ALIVE văzut din afară de un om pasionat de arta florală.

Foto credit: Andreea Stor

Ascultati si un interviu extraordinar cu Andreea, la RFI 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu