marți, 2 ianuarie 2024

Bunatatea si empatia sa fie cu noi in 2024!

 

La sfarsitul anului trecut am avut cu totii ocazia sa aflam care va fi culoarea anului 2024. Aceasta este anuntata, de 25 de ani incoace, de Institutul Pantone, aceasta autoritate internationala care stabileste, cum spuneam, de 25 de ani deja, culoarea care va domina anul urmator. De ce fac asta?

Credit foto: Pantone Institute

Vicepresedinta Elley Cheng este cea care a facut anuntul si care are si motivatia acestei alegeri. O puteti urmari aici PANTONE® USA | What is Peach Fuzz?

Dincolo de explicatiile ei, am avut acces si la kittul media care explica, pas cu pas, determinarea acestui institut, infiintat cu 60 de ani in urma, de a pastra aceasta traditie a anuntarii culorii anului urmator.


Va reamintesc ca sunt in pregatire si Jocurile Olimpice care anul acesta sunt gazduite de Paris si ca deja comunicarea simbolurilor alese pentru aceasta editie, au inceput. Asteptam cu nerabdare anuntarea buchetului olimpic insa sa ne intoarcem la Pantone si aceasta nuanta senzuala a lui Peach Fuzz.


Este o nuanta de piersica care aduce un sentiment de bunatate si tandrete, comunicand un mesaj de grija si impartasire, comunitate si colaborare. Intr-un an, 2023, in care cuvantul de ordine a fost razboi si conflicte, se pare ca 2024 are nevoie de mai multa bunatate, de mai multa intelegere si mai multa comuniune.


“O nuanta calda si confortabila care evidentiaza dorinta noastra de a fi impreuna cu ceilalti sau de a ne bucura de un moment de liniste si sentimentul de sanctuar pe care il creeaza, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz prezinta o abordare proaspata a unei noi moliciuni”, se arata in comunicarea oficiala a Institutului Pantone.


Aceasta nuanta este o combinatie intre roz si portocaliu, o nuanta atragatoare care inspira apartenenta, recalibrare si o oportunitate de hranire, evocand un aer de calm, oferindu-ne un spatiu in care sa fim, sa simtim, sa vindecam si din care sa inflorim.


Sensibil, dar dulce si aerisit, Peach Fuzz PANTONE 13-1023 evoca o noua modernitate. In timp ce este centrat pe experienta umana de imbogatire si hranire a mintii, corpului si sufletului, este, de asemenea, o piersica linistita sofisticata si contemporana, cu profunzime, a carei usurinta blanda este subevaluata, dar de impact, aducand frumusețe lumii digitale.


Poetic si romantic, un ton curat de piersica cu o atmosfera vintage, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz reflecta trecutul, dar a fost remodelat cu o nota contemporana.

Cum a fost aleasa aceasta nuanta?

Intr-o perioada tulbure in multe aspecte ale vietii noastre, nevoia de ingrijire, empatie si compasiune devine din ce in ce mai puternica, la fel ca si imaginatia noastra despre un viitor mai pasnic. Ni se reamintește ca o parte vitala a unei vieti pline este sa ai sanatatea, rezistenta si puterea de a te bucura de ea. Intr-o lume care pune adesea accentul pe productivitate si realizari externe, este esențial sa recunoastem importanta stimularii sinelui nostru interior si sa gasim momente de ragaz, creativitate si conexiune umana.

“Avand in vedere acest lucru, am vrut sa ne intoarcem la o culoare care s-ar putea concentra pe importanța comunitatii si a intalnirii cu ceilalți. Culoarea pe care am ales-o pentru a fi culoarea Pantone a anului 2024 trebuia sa exprime dorința noastra de a dori sa fim aproape de cei pe care ii iubim si bucuria pe care o primim atunci cand ne permitem sa ne acordam la cine suntem si sa savuram doar un moment de liniste singur. Trebuia sa fie o culoare a carei imbrațisare calda si primitoare sa transmita un mesaj de compasiune si empatie” se mai spune in comunicarea oficiala a celor de la Pantone.


Trecand acum la partea florala, va pot spune urmatoarele: Peach Fuzz este nuanta care se poate folosi singura, intr-o combinatie florala de mai multe soiuri de plante in aceeasi nuanta si folosind accente de bronz, pentru ca pe tonalitati inchise aceasta se duce spre maro si bronz.

Daca vreti sa mergeti pe opusul acestei nuante se pot folosi nunatele violetului iar daca vreti o complementaritate cu aceasta nuanta, folositi in decorul floral verdele menta.

     Credit foto: Dana Soros

Urarea mea pentru 2024 este simpla: Sa fim!


Dana Soros

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu