luni, 11 aprilie 2016

Floral Expo la Sun Plaza - structuri florale unice cu trei semnaturi distincte: Dadoo, EnRose și The Wedding Company



Alina Dohotaru (organizator), Adina Filculescu, Alex Dadoo, Adela Pârvu și Mihaela Gunta

Trei concepte diferite, trei structuri florale, una mai frumoasă ca cealaltă, vă așteaptă până pe 24 aprilie în Sun Plaza Mall (Calea Vitan) în București. O inițiativă laudabilă pentru că bucureștenii nu prea au de-a face cu structurile florale de mari dimensiuni și oricum, și dacă le-ar vedea expuse, fără prea multe explicații, ar trece pe lângă ele fără a le observa.



Pentru prietenele mele, cititoare ale blogului, care au drum sau își croiesc drum special să vadă și să își facă fotografii cu aceste minunății florale, aflați două detalii extrem de imporante :




1. structurile fac parte dintr-un concurs inițiat de Sun Plaza pentru a celebra venirea primăverii. Tematica a fost evantaiul, din cultura japoneză, iar organizatorii au vrut să ne poarte și în lumea modei căutând să îmbine fashion-ul cu floral design-ul. Evantaiul ca accesoriu al modei a fost realizat de trei designeri floriști deosebiți.





Cu Mihaela Gunta și un buchet de Narcise și Anemone.
Adela Pârvu cu Mihaela Gunta


Unul a fost Mihaela Gunta, al cărei evantai îl veți găsi chiar la intrarea principală. Mihaela este floral designerul conceptului The Wedding Company un concept care iubește natura. Așa și Mihaela, proaspăt întoarsă de la un curs de design floral londonez, a vrut să ducă privitorii structurii sale în lumea minunată și magica a unei păduri. Evantaiul ei magic parca izvorăște din pădure, din mijlocul florilor și nu vine singur. Vine însoțit de o pereche de pantofi magici, de o geantă fermecată, de un colier al zânei pădurii și de o pălărie pe care dacă o porți te faci nevăzut în lumea minunată a florilor. Mihaela a combinat magistral extrem de multe frunze, mușchi de pădure cu flori de primăvară, plante suculente și multă pasiune.
Colierul floral din pădurea magică conține plante succulente, Ranunculus, Scabiosa, Sedum, Helleborus, Wax flower și multe altele.






Cu Adina Filculescu și un buchet proaspăt de bujori, florile mele de primăvară.



Următoarea, în ordinea aranjarii pe culoarul din stânga mall-ului, este Adina Filculescu, designer floral și sufletul atelierului En Rose din București. Adina are o vastă experiență în lumea florilor fiind unul din designerii care pun mare preț pe formarea profesională fapt care se ilustrează cu prisosință în lucrările ei de o finețe și expresivitate deosebită. Adina a imaginat chiar o scena din cultura japoneză folosind în decorul ei elemente de detaliu din arta japoneză. Evantaiul Alinei a îmbinat flori de primăvară, dar și elemente naturale precum crăcuțe de magnolie, crăcuțe de măr, scoarță de copac, foiță de hârtie artizanală japoneză - kyogi. Structura Adinei păstrează transparența foiței de hârtie japoneză lăsând privitorul să vadă întreg scheletul evantaiului la fel cum se zărește și prin umbrelele de hârtie japoneze sau prin evantaie. 
Adina a lucrat cu Bujori, Orhidee Cymbidium, Alstromeria, Garoafe, Magnolie frunze și multă, dar multă iubire pentru flori!



Alex Dadoo la treabă cu un buchet de Trachelium.
Cu Alex Dadoo și un buchet de Echeveria (succulentă).







Ultimul dar cel dintâi a fost Alex de la Maison Dadoo. Structura sa a fost una extrem de masculină, de virilă. O structură metalică rece, urbană, care a fost îndulcită de contrastul puternic a două culori care aparent se resping: roșu închis (grena) și movul. Două culori care crează un contrast dramatic extrem de fashion și care fac orice decor floral să iasă din ordinar. Alex a folosit, la fel ca și colegele sale, flori de primăvară însă a combinat mult mai multe flori printre care a strecurat și plantele succulente, un trend al ultimilor ani.
Alex a folosit Ranunculus, Anemone, Trachelium, Echeveria, Orhidee Vanda, Wax flower, Eryngium, Spânz verde (Helleborus), Eucalipt, Alstromeria și multe altele. O simfonie de flori!


Evantaiul lui Alex a ieșit câștigătorul acestui mini-concurs jurizat de Adela Pârvu și despre care chiar ea a scris aici mai multe detalii: http://adelaparvu.com/2016/04/11/dificila-alegerea-celei-mai-frumoase-instalatii-florale-de-la-floral-expo-din-sun-plaza-dar-pana-la-urma-am-decis-castigatorul/


2. al doilea motiv pentru care vă puteți duce să admirați aceste structuri florale este și concursul virtual înițiat pe Facebook și anume selfi-ul lângă structura care vă place cel mai mult.

Odată cu Floral Expo, a înflorit și un concurs:

Fă-ți selfie lângă unul dintre evantaiele florale din Sun Plaza și urcă-l pe Instagram sau în comentariile acestei postări, alături de hashtag-urile ‪#‎sunflowerpower și ‪#‎sunfloralexpo. Cele mai creative trei imagini vor fi premiate cu câte un parfum de la Douglas Romania.

Ai timp până joi, 14 aprilie, ora 12:00.

Citește regulamentul aici: http://bit.ly/Regulament-Flower-Selfie



Eu mă voi duce sigur pentru că am nevoie de un parfum de primăvară.

Tu?

Ce mai aștepți?



Dana Soroș,
11 aprilie 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu