vineri, 29 aprilie 2016

Câștigătoarele ediției cu numărul 7 a Concursului Național de Aranjamente Florale au fost desemnate



Câștigătoarele ediției cu numărul 7 a Concursului Național de Aranjamente Florale au fost desemnate. Surpriza cea mare a acestei ediții a fost Florina Adriana Nicula câștigătoarea Locului 1. Și spun surpriză pentru că Florina a fost la prima sa participare, restul concurentelor fiind deja veterane, o mare parte din ele.




 
Florina a realizat un aranjament extrem de simplu, de curat, de bine proporționat, respctând tehnici și proporțiile florale și care s-a încadrat întocmai temei acestei ediții.



Concurentele au avut de realizat un aranjament floral într-un vas de sticlă, cerându-li-se ca expunerea să fie frontală, să fie sobru, pentru o reuniune la nivel înalt, și a avut chiar un slogan: ”Stimularea antreprenoriatului în sectoare economice inovative”.

Concurentele trebuiau să convingă, prin lucrările lor, că designul floral este unul din sectoarele creative în care Uniunea Europeană merită să investească.

Manifestarea a fost organizată de Ambasada Olandei, ca și anterioarele ediții, prin firma BDG Group și face parte din politica de diplomație publică și culturală a Olandei, cel mai mare producător de flori la nivel european și principalul importator de flori din România.



Florina a lucrat cel mai corect din punctul de vedere al juriului condus, la această ediție, de maestrul florist olandez Elso Post (foto2).

Florina Adriana Nicula (foto 3) este din Slatina, are o florărie locală, este economist de profesie și practică această meserie de florist de 8 ani organizând evenimente. La concurs a venit însoțită de soțul ei, un susținător de care orice floristă are nevoie pentru a se simți împlinită și liniștită, care s-a arătat vădit emoționat, la fel ca și soția lui.



Apoi, locul II a fost ocupat de Ioana Mihai Nichifor de la City Flowers din Sibiu (foto 4), cu un aranjament deosebit prin ingeniozitatea folosirii materialului de concurs.



Locul III a fost ocupat de Florentina Vasilici de la Eltung Impex din București (foto 5) cu un aranjament liniar, curat, extrem de bine proporționat și care respecta tematica de concurs.

Locurile următoare în clasament au fost ocupate de Ioana Zachia Zlatea de la Frezia Atelier de Design Floral din București (locul IV), de Alina Nicolae de la Alidesign (locul V) și de Ana-Maria Serban de la Smart Advice & Marketing (locul VI).

A consemnat Dana Soroș,

27 aprilie 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu