sâmbătă, 9 aprilie 2016

NUNTA iubește miresele! Revista NUNTA!



De ce am făcut această afirmație? Simplu: unde mai găsește o viitoare mireasă atâtea informații grupate într-un loc? Bine. Știu că o să spuneți că mai sunt și alte reviste dar mie personal, dacă ar fi să o iau de la capăt cu organizarea nunții, mi-ar fi de ajuns să iau colecția NUNTA de până acum și să îmi fac idee ce-mi place, ce-mi trebuie, unde găsesc și cu cine să mă organizez. Pentru că NUNTA nu este numai despre event plannerul Events by Carmen Ioniță, deși este editor, ci despre o industrie întreagă.

Numărul aniversar, 1 an!, al revistei vine la momentul 0 al sezonului de nunți. Momentul când se planifică și se antamează lucruri. Mai sunt doar câteva săptămâni până la finalul postului ortodox și începe sezonul! Stai să vezi nebunie! Deja, lecturând acest număr, abia aștept data de 8 mai pentru că am aflat că The Weddyng House ne așteaptă la un Garden Party iar acolo nu e numai un târg pentru viitoarele mirese altfel, ci și locul unde Fabuloasele și-au făcut sau urmează să își organizeze nunta. Un articol plin de detalii, de trucuri și evident că de informații utile pentru un spațiu neconvențional cum este The Weddyng House (km 44 față de București).
Tot în acest număr din NUNTA găsiți și făuritorii de mărturii altfel. Parfumuri personalizate, eșarfe încondeiate, dulcețuri etc. Acolo am regăsit-o și pe viitoarea mea prietenă Marcela Coșnean de la The Country Hotel iar MARCELLA este noul brand al produselor hande made făurite de ea. Cadourile ei sunt cu suflet, la fel ca și pensiunea pe cae o gestionează în Hărman, jud. Brașov. Spun viitoare prietenă pentru că ne-am cunoscut pe Facebook, ne-am acceptat prietenia dar nu am depășit niciodată lumea virtuală! Următoarea escapadă va fi la ea! Am promis și public, acum! :)

Credeți că domnii sunt uitați? Stilistul Ovidiu Buta le spune domnilor ce se poartă și cm sepoartă și e bine de știut că inclusiv la costumele de vară culorile pastel sunt un trend! Dar nu numai Ovidiu dă sfaturi ci și Radu Zavate de la Tudor Tailor.  Radu vă sfătuiește ca pentru o nuntă pe plajă să alegeți culori deschise: bej, bleu, gri din țesături ușoare cum sunt inul cu lână. Domnilor și vi se mai dă un sfat: ieșiți din anonimat cu un costum făcut pe comandă! O dată-n viață, merită!

Povestea dintre Vali Bărbulescu (DJ și fotograf ) și Delia Tudose (coperta 1) este o poveste cu final de ”așa da!”. Nu vă povestesc mare lucru că dispare surpriza dar am reținut un lucru: moldovencele gătesc bine! 

O întrebare bine-venită v-o pune Irina Mihăiță, make-up artist: știți să vă asortați cu decorul? Vi se pare amuzantă sau ridicolă întrebarea? Nu este chiar deloc! Dacă aveți nunta pe plajă și veniți îmbrăcați ca de palat cu sigurnață că nu vă veți simți nici voi bine și nici invitaților nu le veți face o impresie că ați luat în calcul chiar tot. De ce să te asortezi și cu machiajul? Asta e prea de tot, veți spune dar nu este deloc așa. Dacă îți faci nunta într-un club și tema este rock sau hip-hop și ești machiată ca de mers la plajă, cu siguranță că vei fi remarcată la capitolul: ”așa nu!”

Carmen Ioniță pune puțin din sufletul ei pe tavă și în acest număr. Vă sfătuiește care sunt pilonii principali ai unei nunți reușite: mireasa – nașa – organizatoarea! Dacă cele trei se înțeleg din prima, restul e can-can, vorba ceea...  Și ca să vă convingă mai bine vă povestesc, fiecare în parte, care cred ele că e cheia succesului unei nunți reușite. Ce? Vreți să vă zic eu? Cred că mai bine citiți singure, viitoare miresici! Povestea nunții Ioanei și a lui Romulus poate fi de folos atunci când vă gândiți să taiați din costuri... costurile salvează altceva și toată lumea știe că o nuntă e o nuntă și nimic nu e ieftin... ce e ieftin se vede de pe Marte!

Evident că sfaturi pentru machiaj, coafură, parură/voal/coroniță, soluții pentru ca ziua Z să vă prindă pregătită și arătând impecabil, găsiți în acest număr. Deși pare unul glossy, la prima vedere, echipa NUNTA a inserat cu măiestrie articolele de fond cu sugestiile în imagini, sugestii care, în cea mai mare parte, pot fi extrem de utile.

Credeți că articole despre ce vinuri să servim și în ce ocazii, sau cu ce, sau despre tort și meniul de nuntă nu există? Dulciurile de la Sweet Land le mânănci cu ochii! Fotografiile parcă sunt puse expre să dai fuga la cea mai apropiată cofetărie! Un deliciu! Da despre delicii de nunta vă povestește și ing. Gabriela Pascaru, pastry consultant iar chef Cezan Munteanu vă propune câteva exemple de meniu. Credeați că vinurle nu se asortează la ambient? Ba bine că nu! Vinuri pentru nunta urabnă, pentru nunta aristocratică, la castel, vinuri pentru nunta pe plajă și ea cu specific românesc și mai ales de ce Rose și nu altceva. Un sfat bun de la cunoscători: indiferent cât vă veți strădui, nu veți reuși să mulțumiți pe toți! Asta se știe!

Dar cel mai important sfat al revistei și echipei care a semnat acest număr ar fi: bucurați-vă de tot! De vin și mâncare, de muzică, de atmosferă, de dans și de prieteni! Râdeți, dansați, cântați! E tot ce contează!

Dana Soroș
9 aprilie 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu