vineri, 29 aprilie 2016

Câștigătoarele ediției cu numărul 7 a Concursului Național de Aranjamente Florale au fost desemnate



Câștigătoarele ediției cu numărul 7 a Concursului Național de Aranjamente Florale au fost desemnate. Surpriza cea mare a acestei ediții a fost Florina Adriana Nicula câștigătoarea Locului 1. Și spun surpriză pentru că Florina a fost la prima sa participare, restul concurentelor fiind deja veterane, o mare parte din ele.




 
Florina a realizat un aranjament extrem de simplu, de curat, de bine proporționat, respctând tehnici și proporțiile florale și care s-a încadrat întocmai temei acestei ediții.



Concurentele au avut de realizat un aranjament floral într-un vas de sticlă, cerându-li-se ca expunerea să fie frontală, să fie sobru, pentru o reuniune la nivel înalt, și a avut chiar un slogan: ”Stimularea antreprenoriatului în sectoare economice inovative”.

Concurentele trebuiau să convingă, prin lucrările lor, că designul floral este unul din sectoarele creative în care Uniunea Europeană merită să investească.

Manifestarea a fost organizată de Ambasada Olandei, ca și anterioarele ediții, prin firma BDG Group și face parte din politica de diplomație publică și culturală a Olandei, cel mai mare producător de flori la nivel european și principalul importator de flori din România.



Florina a lucrat cel mai corect din punctul de vedere al juriului condus, la această ediție, de maestrul florist olandez Elso Post (foto2).

Florina Adriana Nicula (foto 3) este din Slatina, are o florărie locală, este economist de profesie și practică această meserie de florist de 8 ani organizând evenimente. La concurs a venit însoțită de soțul ei, un susținător de care orice floristă are nevoie pentru a se simți împlinită și liniștită, care s-a arătat vădit emoționat, la fel ca și soția lui.



Apoi, locul II a fost ocupat de Ioana Mihai Nichifor de la City Flowers din Sibiu (foto 4), cu un aranjament deosebit prin ingeniozitatea folosirii materialului de concurs.



Locul III a fost ocupat de Florentina Vasilici de la Eltung Impex din București (foto 5) cu un aranjament liniar, curat, extrem de bine proporționat și care respecta tematica de concurs.

Locurile următoare în clasament au fost ocupate de Ioana Zachia Zlatea de la Frezia Atelier de Design Floral din București (locul IV), de Alina Nicolae de la Alidesign (locul V) și de Ana-Maria Serban de la Smart Advice & Marketing (locul VI).

A consemnat Dana Soroș,

27 aprilie 2016

miercuri, 27 aprilie 2016

Ediția 2016 a Concursului Național de Aranjamente Florale debutează astăzi cu o demonstrație publică în Piața Universității



Ediția 2016 a Concursului Naţional de Aranjamente Florale continuă tradiția cu o provocare în plus.

Anul acesta, câștigătorii edițiilor anterioare ale concursului vor fi cei care vor susține demonstrația de artă florală!

În premieră în această formulă, cei şase maeştri florişti au acceptat cu bucurie provocarea şi vă aşteaptă la un spectacol de excepţie!

Evenimentul este organizat ca în fiecare an, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a Olandei şi îl va avea ca invitat de onoare pe maestrul florist olandez Elso Post, fondator al Floral Academy, www.floralacademy.nl.

Vă aşteaptă multe surprize, într-o atmosferă de sărbătoare, pe 27 aprilie, începând cu ora 10:00, în Pasajul Pietonal Subteran de la Piaţa Universităţii.




Madalina Mocanu este castigatoarea primei editii din 2010 a concursului.
Madalina Mocanu si-a inceput activitatea de designer floral in anul 2000. Talentul sau este sustinut de cunostintele acumulate in timpul Facultatii deHorticultura, sectia Arhitectura Peisagera. De atunci si pana astazi, Madalina a cunoscut o dezvoltare continua a viziunii florale si a personalitatii sale artistice.
Madalina a contribuit la realizarea aranjamentelor florale create cu ocazia vizitei Reginei Olandei in Romania, pentru care a colaborat cu floristii Majestatii Sale si a realizat elementele de design floral la nunta de diamant a Regelui Mihai cu Regina Ana.
Despre experienta din cadrul Concursului National de Aranjamente Florale: "Pentru mine a fost o mare surpriza sa castig prima editie a concursului, mai ales ca a fost editia in care concurentii au avut de realizat doua lucrari: un buchet si un aranjament floral. Am fost foarte fericita sa câștig, oricine pune suflet in ceea ce face știe ca atestarea si aprecierea celor din jur iti aduc mai multă încredere în tine. Am inteles atunci ca aceste este drumul meu si am pasit pe el cu mai mult curaj."





Darius Dadoo a fost castigatorul editiei din 2011. Din păcate Darius s-a stins fulgerător în 2015 în urma unui accident de mașină. Maison Dadoo, atelierul de flori pe care l-a creat împreună cu fratele său Alex și o echipă minunată, îi continuă acum munca.


La doar 22 de ani, Darius Dadoo a fost desemnat cel mai bun florist din Romania, castigand premiul I la cea de-a doua editie a Concursului National de Aranjamente Florale.
Pornit acum 5 ani in Sibiu ca un concept store unde designul floral se intalnea cu designul de interior, Dadoo s-a pozitionat ca unul dintre cele mai inovatoare locuri de profil de la noi din tara. Succesul conceptului a dus mai departe povestea, astăzi Maison Dadoo functionând in Bucuresti sub forma unui atelier de creatie oferind servicii personalizate, doar la comanda, dand astfel o noua valenta, moderna si dinamica, ideii de florarie traditionala. Florile sunt elementele cheie. Totul se invarte in jurul lor, iar floristii le transforma in mesaje personalizate pentru fiecare persoana careia ii sunt destinate, pentru fiecare eveniment special care urmeaza a fi celebrat.




Liliana Gheorghe este castigatoarea editiei cu numarul 3, din 2012, a Concursului National de Aranjamente Florale.
Liliana a devenit florist in ianuarie 2000 cand a urmat cursul de aranjamente florale profesionale organizat de Otto Bauman, caruia ii poarta o mare recunostinta, descoperind astfel o lume noua si schimbandu-si definitiv domeniul de activitate si profesia.
Despre experienta in cadrul concursului "Am participat cu entuziazm inca de la inceput la Concursul National de Aranjamente Florale, iar in 2012 la editia a-III-a , am castigat locul I. Cel mai frumos lucru care mi s-a spus referitor la aranjamentul meu, a fost din partea lui Darius Dadoo " este lucrat foarte corect, ordonat si curat – felicitari!". Bucuria de a lucra cu flori a insemnat si inseamna totul pentru mine. Oriunde merg vad lucruri care ma inspira, o creanga, o scoarta de copac, o buturuga spalata de ape."
"Datorita concursului si a demostratiilor facute de mai multi floristi cunoscuti in lumea florilor si a aranjamentelor florale, mi-am imbogatit cunostintele in designul floral si am cunoscut oameni minunati, am invatat lucruri noi, alte stiluri, am prins idei noi, am vazut din alta perspectiva. Le sunt recunoscatoare tuturor."




Sanda Raluca Suciu este castigatoarea editiei din 2013 a Concursului National de Aranjamente Florale.
Sanda Raluca Suciu este o absolventa de matematica din Oradea a carei pasiune pentru stiintele exacte se impleteste cu cea pentru flori si natura. Sanda conduce propriul atelier si foloseste cu succes legile riguroase ale matematicii pentru realizarea aranjamentelor sale florale.
Despre experienta in cadrul Concursului National de Aranjamente Florale: "cred ca au fost mai multi factori de succes ai aranjamentului cu care am castigat concursul, printre care interpretarea si respectarea cerintelor si a temei date, incadrarea in timpul de lucru, acordarea atentiei asupra criteriilor care stau la baza realizarii aranjamentului floral in fuctie de tema data si nu in ultimul rand crearea aranjamentului dupa stilul propriu. Concursul mi-a crescut increderea de sine dar si dorinta de a exploata acest domeniu mult mai intens."
După castigarea concursului a continuat sa participe cu succes la manifestări internationale in domeniu.




Steluta Staicu a castigat editia cu numarul 5 din 2014.
Steluta Staicu este din Pitesti si ne marturiseste ca de 8 ani traieste in doua lumi paralele si total diferite: o lume a hartiilor si a legilor stricte, fiind functionar in cadrul Curtii de Conturi si o lume a florilor care se numeste Floraria ALTCEVA, in care se regaseste si unde traieste la maxim emotiile tuturor celor care ii trec pragul.
"Castigarea editiei Concursului National de Aranjamente Florale din anul 2014, oportunitatea oferita de organizatori prin sansa de a vedea Olanda, de a frecventa cursurile organizate de Institutul Boerma, de a vizita Flora Holand, toate la un loc au fost mult mai mult decat as fi visat vreodata. Eu vin din Pitesti - orasul lalelelor si pentru mine faptul ca am ajuns in tara lalelelor a fost mai mult decat un vis. Puse toate la un loc, m-au facut mai sigura pe mine, mai increzatoare intr-un viitor dedicat florilor. Pentru mine, cea mai mare provocare este aceasta demonstratie organizata cu ocazia Zilei Nationale a Olandei pe 27 aprilie 2016, care ma face sa ma emotionez ca un copil de scoala si care ma face sa ma gandesc bine unde as vrea sa fiu peste 5 ani: intr-un birou, un functionar ursuz, asteptand pensia sau in floraria mea facand in fiecare zi…ALTCEVA!"




Castigatoarea editiei cu numarul 6, cea de anul trecut, este Roxana Sofronie.

Roxana lucreaza in domeniu de 10 ani, iar in 2008 si-a infiintat propriul atelier de design floral GreenArt by RoxAna Sofronie. Din 2010 este si formator pentru meseria de Decorator – Floral cu dorinta de a duce acest domeniu la un alt nivel.
La Concursul National de Aranjamente Florale Roxana a participat in fiecare an, inca de la prima editie, iar in anul 2015, la editia a V-a a castigat locul I.
"Cred ca am castigat pentru ca am scos in evidenta printr-un aranjament aerisit, cu putine flori, calele. Calele au fost elementul cheie. Odata cu castigarea concursului,a crescut si aprecierea persoanelor cunoscute de-a lungul timpului și increderea in dorinta mea de educare in acest domeniu."
"Acest domeniu de activitate are provocari la orice pas. Provocarile sunt cursantii, clientii, concursurile, fiecare provocare avand farmecul ei. Peste 5 ani ma vad facand ceea ce fac cu tot atat de multa pasiune, gasind echilibru intre pasiune si familie."


Cu aceste 6 persoane, floriști, vă veți întâlni de la ora 10 în Pasajul pietonal din Piața Universității din București!


Dana Soroș,
27 aprilie 2016

Informațiile au fost furnizate de organizatorul Consursului Național de Aranajamente Florale, Firma BDG Group

miercuri, 20 aprilie 2016

Aranjarea unei mese ”regale”





Aveți în plan o nuntă intimă și nu vă hotărâți asupra modului în care veți așeza invitații. Aflați că există mai multe spații neconvenționale în București (căci pe acesta îl știu, deocamdată) care vă pot pune la dispoziție o locație care se pretează foarte bine la tipul de masă pe care vi-l descriu, în cele ce urmează.

Este vorba de masa regală, sau masa lungă, formulă în care toți invitații sunt așezați la aceeași masă folosindu-se un pic din tipologia de aranjare a mesei folosită în protocol. Personajele principale vor sta la jumătatea mesei iar restul de invitați vor fi plasați de-a dreapta și de-a stânga lor, inclusiv în față, intercalânduse un domn și o doamnă. Și, atenție: niciodată soția nu va sta alături de soț pentru a putea face conversație cu restul invitaților. Dacă nu știați acest detaliu, pot să vă confirm că este modul de așezare la mesele caselor regale și este preferatul acestora pentru dineurile organizate.

Acest tip de așezare a mesei mai are o particularitate deosebit de plăcută ochiului: se pot folosi multe decoruri florale și lumânări iar câmpul vizual nu e deranjat de nici o sticlă de bautură sau vreun alt accesoriu pe masă în afara tacâmurilor, care e musai să fie de cea mai bună calitate, a paharelor (dacă se poate din cristal), a unui sou-plat (farfuria de suport), a cardului cu numele și a meniului. Și dacă vreți să păstrați prestanța, folosiți limba franceză pentru meniu. Este limba diplomatică de comunicare a acestuia, în protocolul internațional. Veți face impresie!

Pe de altă parte un detaliu la fel de important de luat în calcul îl reprezintă meniul. Casele regale nu folosesc în servire mai mult de trei feluri: un aperitiv, un fel principal (care conține, de regulă, carne sau pește) și desertul. Folosirea unui astfel de aranjament la masă dă posibilitatea invitaților să fie serviți de personalul de specialitate sau se pot servi singuri de pe tăvi atunci aduse. Băutura se toarnă în pahare tot de către picoli, nici o sticlă ne având voie să intre în câmpul vizual al comesenilor.

Pentru a crea atmosferă invitații sunt așteptați la o anumită oră fixă, cu un pahar de șampanie/proseco, se socializează, se prezintă, timp în care lumânările, ce sunt deja aranjate pe mese, se aprind, se coboară intensitatea luminii artificiale și apoi invitații sunt poftiți să își ocupe locurile conform unei hărți afișate vizibil (sau însoțiți de metre d’honeur).

Momentul de toast și de urări se poate întâmpla între felul principal și desert. Veți evita astfel clasica plimbare cu paharul, și cu zâmbetul înțepenit, pe la fiecare mesean, conversațiile în care povestiți, a zecea oară, tot felul de banalități care se comunică de complezență.

Seara poate începe?! Închideți ochii și imaginați-vă: un mic band live cântă, în surdină, o muzică de ambianță iar picolii încep să servească masa. Florile emana un parfum suav, căci sunt din abundență, iar oamenii de suflet vă sunt alături. Totul e perfect, totul e minunat. E nunta/momentul visurilor voastre... Sunteți deja acolo? Eu da! M-am transpus fără să vreau !

Vă doresc să vă împliniți visele !

Dana Soroș,
20 aprilie 2016 

surse foto1, 2 și 4: google.com
Sursa foto 3: Atelierul Florăriei Iris, București

miercuri, 13 aprilie 2016

Studenții agronomi au pregătit grădina Castelului Peleș pentru sărbătoarea de 10 Mai




Săptămâna trecută, un grup de studenți de la specializările Peisagistică și Horticultură din cadrul Facultății de Horticultură a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, însoțiți de cadre didactice de specialitate, s-au aflat, pe Domeniul Regal Sinaia, în vederea realizării unor lucrări de restaurare și revitalizarea a parcului Castelului Peleș.

Studenții au efectuat, astfel, o practică universitară susținută de Casa Majestății Sale Regelui în parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, cu scopul de a reda Domeniului Regal Sinaia splendoarea de odinioară cu ocazia sărbătorii de 10 Mai, din parcul Castelului Peleș.

Explozie de culoare și muzică la Timișoara, la festivalul florilor!



Timișoara se pregătește de un nou Festival al Florilor între 22 -24 aprilie a.c.. Mii de flori vor inunda orașul și îl vor umple de culoare, în Piața Victoriei.


Timp de trei zile, Timfloralis aduce împreună designeri, arhitecți, peisagiști, floriști internaționali, ecologiști, studenți, elevi, școli, universități, artiști, firme și comercianți al căror scop va fi de a da grandoare acestui festival, de a sensibiliza vizitatorii și de a învăța oamenii să conștientizeze adevărata valoare a florilor.

Proiectul mai cuprinde, în afară de expozițiile florale, workshop-uri, lucrări cultural – artistice, parada modei, spectacole, demonstrații, proiecte, evenimente dedicate copiilor, standuri de vânzare și delicatese culinare.

Pentru a cultiva conștiința socială, școliile sunt invitate să participe cu proiecte educative în care să explice importanța florilor în orașul nostru, dar și în lume. Copiii vor fi învățați să cultive plante, să le îngrijească, dar și să le folosească, atât în alimentație, cât și în înfrumusețarea locuinței. Vor învăța să dăruiască flori și să se bucure de prezența lor, pentru că florile dau culoare vieții.

Lucrările expuse vor fi coordonate de floristul Dennis Kneepkens din Olanda, Alina Naghy-Ghinea, florista care la prima ediție a adus la viață pianul acoperit cu mușchi și plante expus în centrul Timișoarei, precum și de experții societății Horticultura SA.



„Va fi un fel de cameră amenajată, o canapea din flori cu fotolii, cu un lampadar, cu măsuță din flori. Cred că o să se reușească și crearea unei mașini din flori„, au dezvăluit surse din rândul organizatorilor.

Vor fi prezentate noile trenduri în materie de buchete de mirese și nu numai.



PROGRAM Timfloralis 2016:

Vineri, 22 aprilie
17.00 Deschiderea oficiala – Fanfara Big Band
18.00 Show Dennis Knnepkens
19.00 Show culinar cu Andreea Stor si Viorel Barsan
20.00 Concert Analia Selis si Filarmonica Banatul Timisoara

Sambata, 23 aprilie
10.00 – 18.00 Expozitie a floristilor din cadrul AFR
11.00 – 13.00 Workshop pentru floristi, la standul AFR, tema: buchete de mireasa inspirate din trendurile anului 2016
11.00 – 13:00 Atelier de pictura pe basorelief – Asociatia Culturala Noua Acropola
13.00-15.00 Workshop ,, Sfatul specialistului’’ sustinut de SC Horticultura SA
16.00 – 18:00 Atelier de pictura pe basorelief ( reproduceri arheologice din culturile lumii antice) -Asociatia Culturala Noua Acropola
18.00 Fashion Show cu Piotr Marszec si Andreea Stor
19.00 Fashion Show cu Dennis Knnepkens
20.00 Concert Ricardo Caria

Duminica, 24 aprilie
11.00 – 15.00 Expozitie a floristilor din cadrul AFR
11.00 – 12.00 Workshop pentru iubitorii de flori, la standul AFR, tema: aranjamente florale pentru Florii- sustinut de floristii AFR
11.00 – 13:00 Atelier de pictura pe basorelief – Asociatia Culturala Noua Acropola
13.00 Dansul micutelor balerine cu scoala de balet Denisse
14.00 Workshop pentru copii sustinut de SC Horticultura SA
14.00 Workshop pentru amatori cu Dennis Knnepkens
15.00 – 16:00 Atelier de Ikebana – Asociatia Culturala Noua Acropola
17.00 Workshop pentru specialisti cu Dennis Knnepkens
20.30 Concert Orchestra Filarmonicii Banatul Timisoara. Vor fi prezentate teme muzicale celebre din filme si vor avea loc proiectii


Sursa: http://www.opiniatimisoarei.ro/explozie-de-culoare-si-muzica-la-timisoara-la-festivalul-florilor-ce-surpriza-va-fi-in-locul-pianului-cu-muschi-la-timfloralis-iata-programul/12/04/2016