marți, 13 octombrie 2015

Andreea Stor: La FleurAmour floristele noastre au fost cele mai frumoase și dezinvolte prezențe dar profesionalismul le-a dus pe podium!

Floriștii români au ieșit în lume. Și au făcut-o onorabil ocupând un loc pe podium la unul din cele mai importante evenimente ale anului din  Belgia - FleurAmour 2015. La fel de onoabilă a fost și prezența acestora, și a unei echipe de voluntare, coordonate de designerul Andreea Stor, de la Cluj,  în marea echipă a celebrului designer olandez Tomas de Bruyne, cel care a participat și în România, în câteva dăți, la evenimene dedicate floriștilor.


Andreea Stor a fost de acord să povestim despre această experiență și vă invit să citiți ce mi-a răspuns.



Andreea, recent ai fost în fruntea unei echipe care a reprezentat România la un concurs internațional desfășurat în Belgia. Din câte știu este prima participare românească de maniera aceasta, în echipă, și, de asemenea, prima asociație românească care a reprezentat domeniul floristic din țara noastră. Ne dai, te rog, niște detalii?

La începutul acestui an, am fost solicitată să particip în cadrul Festivalului FleurAmour din Belgia. Astfel, ca Președinte al Asociației Floriștilor Români, am acceptat această propunere, doar în cazul în care sunt implicați și alți floriști din România. Propunerea mea a fost luată în considerare și așa am ajuns în Belgia, fără nici o așteptare de câștig, ci doar cu bucuria de a fi prezenți la unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de flori din Europa, sub forma unei echipe.
Pe lângă faptul că am susținut personal o demonstrație florală, am făcut parte și din echipa lui Tomas de Bruyne, pentru execuția piesei centrale de design floral, ceea ce a fost o experiență pe toate planurile, atât personal cât și profesional. Adevărul este că floristele noastre au fost cele mai frumoase și dezinvolte prezențe din cadrul Festivlului.

Care a fost reacția echipei la tot ce s-a întâmplat acolo. Am văzut și participarea la un concurs tematic. De pălării, parcă. Ne spui câte ceva și despre asta.

Atât pentru mine, cât și pentru echipă, a fost o experiență din care am avut multe de învățat, dar în primul rând m-am bucurat să fiu înconjurată de floriști români și în străinătate, am simțit că, în sfârșit, suntem o echipă! Concursul de pălării a venit ca o mănușă, fără să facem mari eforturi. Totul s-a desfășurat natural, căci floristele au fost încântate să participe. Au venit cu structurile făcute de acasă iar acolo au ales doar florile și au finalizat pălăriile. Finalul a fost unul minunat pentru toți, fiind și câștigători în cadrul concursului de pălării!

Cum a fost primită asociația pe care o conduci, la acest eveniment? Au remarcat că și la noi se dezvoltă acest domeniu? Tu, ca persoană, ești mai bine cunoscută în Europa și în lumea profesorilor de design floral însă asociația a fost la prima reprezentare. Au fost ceva ecouri?

Asociația a fost într-adevăr la prima prezență internațională, astfel că am fost foarte vizibili, participând la un astfel de eveniment. Floristele au fost întrebate de nenumărate ori din ce țară sunt, bine-nțeles, nimeni nu se aștepta la răspunsul: România. Au primit chiar propuneri de colaborare.
În primul rând, ceea ce facem cu AFR este pentru floriști, astfel interesul meu, ca și Președinte AFR, este ca floriștii români să aibă parte de cea mai bună experiență pentru ei, în primul rând. Festivalul FleurAmour a fost o experiență de acest gen.

Ce mai pregătești pentru această toamnă? Cu ce le mai astepti pe doamnele doritoare de a-și îmbogăți expertiza în acest domeniu?

Toamna este momentul în care floristele se pot recompensa, după o vară plină de muncă. Astfel, ne pregătim de BLOOM YOUR LIFE, ediția a doua, un fel de specializare floristică, cu profesori internaționali, având în plus și componenta de dezvoltarea personală, căci floristica este un stil de viață. Este un eveniment de 3 zile, din 26 până în 28 octombrie, pe care îl organizăm la Cluj.

Dar asociația ce planuri are de viitor dat fiind că sunt multe evenimente floristice în decursul anului, atâta în Europa cât și în lume?

In primul rând, planurile asociației sunt de a oferi o comunitate, pe care floriștii nu au avut-o până acum. AFR nu este asociașia Andreei Stor. Nu am lansat asociația pentru mine, ci pentru floriști și cu floriști. Toate planurile Asociației vor fi prezentate public în cadrul Conferinței Naționale, ce va avea loc la Cluj, în luna noiembrie.

Ai ceva recomandări pentru floristele care nu sunt înscrise înca într-o asociație de profil? Care ar fi avantajele sau dezavantajele neafilierii?

Dezavantajele sunt multe, dar aș vrea să mă canalizez pe unul dintre avantajele pe care îl are AFR și anume faptul că faci parte dintr-o comunitate care te înțelege, te respecta și te sprijină.

Andreea, îți multumesc pentru timpul acordat și sperăm să ne regăsim curând cu trendurile pentru sezonul de iarnă.



A consemnat Dana Soroș,
florist 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu