vineri, 27 iunie 2014

Trendul nunţilor în 2014




















În 2014 toate nunaţele de albastru sunt la modă, fetelor!. Anul Calului de Lemn vă aduce această culoare în atenţie. Aşa că nu îl ignoraţi! De la albastrul navy pe care îl puteţi găsi în floare de Anemonă, dar nu numai, până la albastrul regal sau aqua, toate se vor regăsi în nunţile trendy din acest an!

Decor regal

Dacă veţi combina albastrul regal, sau cel Navy, cu auriul veţi realiza un decor pentru o nuntă clasică şi cu stil. Evident că un contrast cu albul şi mici tonuri de bleu sunt bine venite în buchetul de mireasă pentru a face trecerea de la culorile tari la alb. Alb vor fi rochia de mireasă, cămaşa mirelui, lumânările, decorul de masă al sălii festive aşa că albul nu poate fi ignorat din nici o combinaţie expusă. Numai că trecerea de la o culoare la alb este recomandabil să se facă într-o paletă coloristică apropiată, dacă nu chiar un degrade al nunaţei forte.

Decor extravagant


Dacă vreţi ca evenimentul să fie unul mai puţin conformist optaţi atunci pentru combinaţiile: aqua-coral, aqua-portocaliu sau aqua roz!
Sigur veţi fi remarcate pentru îndrâzneală şi pentru ingeniozitate! Atenţie însă că sunt mai multe nuanţe din fiecare culoare şi deci e bine să vă consultaţi cu floristul sau decoratorul şi să alegeţi combinaţia dorită folosind un paletar!

Griul aduce o notă de eleganţă

Propunerile de combinaţii de mai sus pot fi lucrate cu foiaje verzi sau cu foiaje gri care vor aduce o notă de poveste, un decor vintage, elegant.
Pentru că rozul este încă o culoare des întâlnită, iată, acum există posibilitatea jocului de culoare şi scoaterea din ordinar spre extraordinar a unui eveniment! Nunaţa de roz trendy în acest an este rozul pal.

Gândiţi şi planificaţi din timp evenimentul Dvs. si, nu uitaţi: un profesionist vă poate transpune visul în realitate! Prietenele şi rudele sunt bune dar optaţi pentru consiliere profesională!

Dana Soroş

miercuri, 25 iunie 2014

Florile de Sânzienele (Galium Verum) şi "înlocuitoarele" lor în decoraţii florle

"Dragaicele" sunt flori de câmp, galbene-aurii, cu inflorescenţte mărunte, pline de polen cu aromă de fân şi de miere. La cea mai mica atingere, din ele se scutura o ploaie fina de polen, pentru ca sunt florile solstiţiului de vară, iubitoare de soare, iar viaţa lor este efemeră, de doar două-trei săptămâni.
Imaginea lor suavă le-a făcut Zânele Florilor, poate şi pentru că parfumul lor nu seamănă cu al nici unei alte flori şi, totuşi, îl înglobează pe al tuturor.









Însă pentru miresele lunii iunie sau cele îndrăgostite de tradiţional, pentru că în această lună se pot folosi şi spicele de grâu, le recomand să le ceară organizatorilor sau floriştilor la care apelează să le realizeze buchete-aranjamente cu Solidago, o plantă de cultură care seamănă foarte bine şi este mult mai rezistentă la manipulările mecanice pe care le suferă până să ajungă decor J
Pentru a realiza o combinaţie coloristică perfectă, galbenul florii de Solidago se asortează de minune cu albastrul, culoarea anului, sau cu mov, o combinaţie câştigătoare, fără doar şi poate.
Dar, despre trendul anul în nunţi, voi reveni în altă postare!

Dana Soroş
Designer floral


marți, 24 iunie 2014

Demonstraţie de Ikebana la Bucureşti - maestrul japonez Shogo Kariyazaki pentru prima oară în România

Vizita maestrului de ikebana Shogo Kariyazaki ne prilejuieşe un moment de maximă încântare: arta florala japoneză va fi demonstrată şi reprezentată la cel mai înalt nivel!
Pentru cei care nu ştiu ce este ikebana, dar au vazut imagini cu aceste „construcţii florale” trebuie să spun că este o disciplină artistică dusă la rang de filosofie. Cuvântul este format din două ideograme: Ike-Ru, însemnănd viaţa-floare deci de aici şi ideea filosofică că o compoziţie în stil ikebana are, drept urmare, este de o rezonanţă metafizică.
Cele două elemente care compun o ikebana sunt floarea şi sufletul artistului care o va pune în valoare. Se disting, în această artă, trei linii directorii: ce mai înaltă reprezintă cerul, cea joasă – pământul iar cea de mijloc omul. Toate trei, împreună, definesc cosmosul!
O compoziţie ikebana va folosi, uneori, doar frunze sau doar crengi, sau doar o singură culoare. Vasele în care sunt realizate aceste opere de artă florală nu sunt niciodată complexe şi strălucitoare pentru că le oferă doar suport compoziţiei şi nu rivalizează cu ea.
Începută în secolul VI, odată cu ajungerea budismului şi în Japonia, şi dezvoltată în sec. XIII odată cu introducerea filosofiei Zen în peninsula niponă, ikebana devenită în timp un simbol naţional japonez, este o artă care necesită mulţi ani de studiu şi multă aplecare spre partea spirituală.
Din păcate, odată cu trecere timpului şi cu efectele economiei de piaţă ikebana a pierdut din farmecul spiritual pe care l-a păstrat secole de-a rândul iar noile tehnici urmăresc mai degrabă partea estetică a aranjamentului în detrimentul semnificaţiei filosofice.

*Marele maestru de ikebana Shogo Kariyazaki (54 de ani), vine pentru prima oară în România, în cadrul unui eveniment de artă florală japoneză, organizat de Asociaţia de Muzică Japonia-România, în colaborare cu Centrul de Studii Româno-Japoneze "Angela Hondru" şi Asociaţia Economică şi Culturală România-Japonia.

Una dintre cele mai cunoscute “voci” ale ikebanei la nivel mondial, Shogo Kariyazaki va susţine la Bucureşti un atelier şi o demonstraţie, în cadrul cărora va dezvălui publicului pasionat câteva dintre secretele aranjamentelor florale japoneze.

Astfel, miercuri 25 iunie 2014, ora 11:00, la Grădina Botanică din Bucureşti va avea loc un atelier la care vor participa 10 dintre elevii cursurilor de ikebana desfășurate în Bucureşti, selectaţi de maestru pe baza fotografiilor trimise de aceştia cu cel mai reprezentativ aranjament realizat de ei.

În cursul aceleiaşi zile, cu începere de la ora 19:00, în aula magna a Universităţii Româno-Americane (Bd. Expoziţiei nr. 1B), se va desfăşura o demonstraţie mai amplă de ikebana, susţinută de maestrul Kariyazaki. Pe parcursul acesteia, artistul va realiza instalaţii şi aranjamente florale în stilul celor pentru care a devenit celebru în toată lumea.
Demonstraţia sa va fi acompaniată la pian de cunoscutul artist Toma Popovici.

În acelaşi timp, pe scenă vor fi expuse şi câteva dintre kimonourile create de Shogo Kariyazaki, talentul său artistic manifestându-se de-a lungul timpului şi în design vestimentar.
Evenimentul este realizat cu sprijinul Ambasadei Japoniei la Bucureşti, Grădina Botanică din Bucureşti şi al companiilor Toyota România, JTI, Turkish Airlines şi Twin Arts.
Accesul la eveniment se face pe bază de rezervare, la: office@csrj.ro.

Despre: SHOGO KARIYAZAKI a ajuns celebru pentru stilul îndrăzneţ şi totodată delicat, care răzbate din aranjamentele sale florale, impresionând prin folosirea într-o manieră unică a culorii.
În fiecare an, Shogo Kariyazaki îşi demostrează măestria prin instalaţiile pe care le expune periodic în clădirea istorică a unui mare centru cultural expoziţional din Tokyo, Meguro Gajoen, şi care sunt vizitate în fiecare toamnă de peste 70.000 de persoane. Prin aceste expoziţii, artistul a contribuit la revitalizarea acestui spaţiu cultural, dar şi a multor altora, Kariyazaki sensei colaborând, an de an, cu lideri locali japonezi pentru proiecte găzduite în clădiri renumite din diverse oraşe ale Japoniei.
Dintre lucrările internaţionale renumite ale domnului Kariyazaki s-au remarcat: covorul roşu floral al celei de-a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Roma (2008), expoziţia desfăşurată la Petit Palace (Paris, 2010) pentru promovarea relaţiilor de prietenie franco-japoneze şi expoziţia organizată la Bangkok, cu ocazia aniversării celor 86 de ani ai Regelui Bhumibol Adulyadej al Thailandei. Creaţiile florale ale lui Shogo Kariyazaki sunt foarte solicitate în expoziţiile organizate atât în ţara natală, Japonia, cât şi la nivel internaţional. Printre expozițiile domniei sale se numără cele din: Amsterdam (Olanda), Shanghai (China), Ho Chi Min (Vietnam), etc.
Shogo Kariyazaki este o figură pregnantă în spaţiul cultural japonez, el devenind popular în Japonia şi în întreaga lume nu numai prin activităţile florale şi culturale desfăşurate, ci şi prin participarea la diverse show-uri de radio şi de televiziune, prin intermediul cărora a promovat întregii lumi valorile culturale japoneze.
Link – Expoziție de ikebana semnată de Shogo Kariyazaki cu ocazia aniversării celor 86 de ani ai Regelui Bhumibol Adulyadej al Thailandei http://youtu.be/Sj0wqw-5KwQ
Link ilustrații – Covorul Roșu Floral din deschiderea Festivalului Internațional de Film de la Roma, ediția 5.

Daniela SOROS,
Floral designer