miercuri, 25 iunie 2014

Florile de Sânzienele (Galium Verum) şi "înlocuitoarele" lor în decoraţii florle

"Dragaicele" sunt flori de câmp, galbene-aurii, cu inflorescenţte mărunte, pline de polen cu aromă de fân şi de miere. La cea mai mica atingere, din ele se scutura o ploaie fina de polen, pentru ca sunt florile solstiţiului de vară, iubitoare de soare, iar viaţa lor este efemeră, de doar două-trei săptămâni.
Imaginea lor suavă le-a făcut Zânele Florilor, poate şi pentru că parfumul lor nu seamănă cu al nici unei alte flori şi, totuşi, îl înglobează pe al tuturor.









Însă pentru miresele lunii iunie sau cele îndrăgostite de tradiţional, pentru că în această lună se pot folosi şi spicele de grâu, le recomand să le ceară organizatorilor sau floriştilor la care apelează să le realizeze buchete-aranjamente cu Solidago, o plantă de cultură care seamănă foarte bine şi este mult mai rezistentă la manipulările mecanice pe care le suferă până să ajungă decor J
Pentru a realiza o combinaţie coloristică perfectă, galbenul florii de Solidago se asortează de minune cu albastrul, culoarea anului, sau cu mov, o combinaţie câştigătoare, fără doar şi poate.
Dar, despre trendul anul în nunţi, voi reveni în altă postare!

Dana Soroş
Designer floral


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu