miercuri, 22 noiembrie 2023

Cursuri florale ”corporate”

”Muncim în echipă, trăim, mare parte a timpului, în echipele în care suntem integraţi, la serviciu. Atunci, de ce nu ne-am bucura, tot în echipă, şi de un răgaz creativ, prin intermediul florilor, după orele de program ?” este o întrebare care vine firesc după ce marile companii au epuizat activitățile care îi fidelizează pe angajați. 

În căutare de activități creative unele companii au dezvoltat cluburi de hobby după muncă. Pentru că majoritatea angajaților sunt în lucru de acasă această formă este singurul punct în care se mai întâlnesc angajații între ei, cu șefii lor sau chiar cu locul de muncă, creând acea conexiune de care cu toții avem nevoie - apartenența la organizație.

Între nevoia companiilor de a inova, cu noi activități de timp liber, în consolidarea echipelor (ca să folosim limba română în locul team buildingului) au apărut aceste ateliere care stimulează creativitatea în același timp folosind ca obiect de manipulare o plantă vie, o floare care necesită grijă în manipulare și întreținere post factum. 

Ce beneficii aduc aceste cursuri?

Destresare: lucrul cu florile și implicarea într-o activitate creativă poate fi o formă de destresare și realxare după o zi intensă de muncă, 

Boost de creativitate: aranjarea florilor este o expresie creativă care îi poate oferi participantului la astfel de activități, oportunitatea de a-și exprima personalitatea și astfel să își capete o stare de bine,

Dezvoltare de capacități motrice: deși timpul unui astfel de atelier nu se poate prelungi mai mult de 2h, abilitățile motorii pe care participanții le dobândesc nu sunt de neglijat: manipularea unei flori, tăierea, folosind instrumentar specific, introducerea ei în materialul de lucru, sunt abilități pe care cursantul le dobândește în doar câteva ore de lucru și pe care le poate antrena în timp,

Conexiunea cu natura: lucrul cu florile poate aduce acea conexiune cu natura de care cu toții avem nevoie după o zi în care am stat la calculator, sau am lucrat printre hârtii. Conectarea cu natura se știe că oferă efecte pozitive asupra sănătății mentale,

Beneficii terapeutice: unii participanți găsesc că lucrul cu florile le aduce beneficii terapeutice. Culorile, mirosul, experiența tactilă de a manipula o floare vie le poate aduce un efect de calmare.

Interactiunea socială: deloc de neglijat este și interacțiunea socială pe care un curs floral o poate aduce, permitându-le indivizilor să se conecteze cu ceilalți membri ai organizației care împărtășesc aceleași interese.


După cifre, planuri, tabele și rapoarte ce poate fi mai relaxand decat un atelier de joacă cu florile?

În acest concept le spun mereu cursantelor că în atelier ne jucăm, efectiv, cu materia florală.

Constrângerile în care lucrăm zilnic, competiția care ne epuizează nervos, de foarte multe ori, este dată la o parte în aceste ateliere de joacă cu florile, pentru că aici nu mai există constrângeri iar creativitatea umblă liberă printre participanți. 

Sigur, din experiența pe care am dobândit-o în acest domeniu, am observat că, mai ales angajații din corporații, nu se pot detașa foarte ușor de această competitivitate și mereu privesc în jur pentru a-și căuta poziționarea față de o colegă, față de o șefă, sau față chiar de propria persoană. Nu e nimic greșit. Suntem oameni și competiția ne este insuflată de mici. E greu să ne debarasăm de ea. 

Joaca cu florile însă este modul cel mai calin de a termina o zi, o săptămână sau o perioadă în care compania, echipa/echipele au fost provocate să dea ce e mai bun. E o formă prin care organizația își expimă gratitudinea pentru munca angajaților și este cadoul lor pentru aceștia. Ce poate fi mai frumos decât acest sentiment de apartenență la o comunitate care te valorizează?

Atelierele pe care le organizez sunt tematice. Se personalizează în funcție de companie și etapa pe care dorim să o subliniem împreună.


Mă puteți contacta la adresa de e-mail: danielasoros@yahoo.com sau la telefon 0721 370 300 pentru o ofertă personalizată.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu