luni, 25 mai 2015

Parteneriat de succes între designeri de produs și designerul floral Nicu Bocancea

În cadrul Romanian Design Week 2015 floral designerul Nicu Bocancea, cel care stă în spatele creațiilor florale de la Florăriile Iris din București, a acceptat provocarea celor de la Kaptura de aer, un grup de designeri de produs, să “se joace” cu produsul creat de ele: 'Forêt Étrange'.

La Cafeteria Dogarilor din strada cu același nume, într-o clădire premiată pentru forma și funcționalitatea ei, s-au adunat, într-o frumoasă dupa-amiază de sâmbătă, peste 70 de persoane, designeri, arhitecți, floriști, persoane pasionate de frumos, prieteni, pentru a-l vedea pe Nicu Bocancea în prima sa demonstrație publică GRATUITĂ oferită cu prilejul lansării publice a produsului tinerelor designer.






Din mâinile dibace ale lui Nicu au ieșit, rând pe rând șapte modele de design floral, care mai de care mai impresionante atât prin ingeniozitatea folosirii suportului cât și a tehnicilor florale folosite dar și a simplității florilor/materialului floral folosit. Evident că s-a pornit de la cea mai simplă aranjare a unor fire de Still Gras (foto 2) în suport, până la cel mai complex aranjament, copacul cu flori (foto 4 fundal).

Cei care au asistat la demonstrație au oftat de plăcere, au exclamat de satisfacție când au văzut produsul finit, au aplaudat și i-au mulțumit lui Nicu pentru orele petrecute împreună iar fetele de la Kaptura de aer s-au felicitat public pentru alegerea făcută pentru că grație măiestriei florale, atât produsul lor cât și cele rezultate din demonstrația florală au fost expuse publicului vizitator până pe 21 mai în aceeași locație.



“'Forêt Étrange' a fost pretext de întâlnire cu oameni pasionați și creativi din alte domenii decât designul sau arhitectura. Îi mulțumim lui Nicu Bocancea că a acceptat invitația noastră și ne-a lăsat cu 7 aranjamente-instalații florale superbe!” au declarat fetele de la Kaptura de aer.

Kaptura de Aer este un brand românesc axat pe designul de obiect și lansat în 2013 de către Cristina Enuța și Veronica Olariu, amândouă cu un background solid în arhitectură. Cele două fete au reușit la finalul săptămânii trecute să provoace din nou iubitorii de design și nu numai, printr-un eveniment cu totul special: “Floral Architectures. When Product Design Meets Floral Design”



Nicu Bocancea este numele cel mai cunoscut pe plan internațional de pe piața floriștilor români. Creațiile lui au fost publicate de două ori consecutiv în „International Floral Art”, un catalog de referință pentru floriștii de pe întreg mapamondul, a luat premii internaționale și a fost prezentat de mai multe publicații externe decât cele de pe piața autohtonă. Designul floral din România este în plină expasiune iar Nicu Bocancea este printre cei din plutonul fruntaș evidențiindu-se atât prin tehnicile folosite cât și prin poveștile create în vitrinele atelierului din București, mai nou punct de atracție și pentru turiștii care vizitează capitala. În curând, în mansarda clădirii Iris vor avea loc ateliere florale dedicate specialiștilor, dar pe această temă vor reveni cu altă ocazie.



Revenind la 'Forêt Étrange' acest obiect este de fapt o calotă sferică din lemn masiv de stejar străpunsă de câteva orificii în care se pot pune de la 1 la mai multe eprubete, putând fi folosită ca vază sau pentru nenumărate experimente florale. Așa cum a demonstrate și Nicu Bocancea suportul este extrem de versatil fiind într-o permanentă reașezare, transformare. „Însă, deși evenimentul a pus în evidența o utilizare high-end a vazei, ea a fost gândita în așa fel încat orice floare sau planta ai așeza (ne putem referi chiar și la fire de iarbă înaltă), fie că ești talentat sau nu – efectul să fie unul neobișnuit și captivant”, ne povestește Veronica.

'Forêt Étrange' a fost expus și la Salon del Mobile di Milano și poate fi achiziționat de la Kaptura de aer. http://kapturadeaer.com

A consemnat Dana Șoroș,
floral designer
foto: Florin Ghenade

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu