joi, 22 octombrie 2015

Un interviu suav ca o ploaie de vară: SaraCreation și omul minunat care stă în spatele numelui - Petronela Tucă



Petronela, te rog să ne spui câte ceva despre tine și compania ta într-o prezentare prietenească pentru cei care nu te cunosc deja.

Eu si compania mea :) Nu stiu de ce lumea vede SaraCreations ca fiind o companie, dar mi-ar place sa aflu. Compania SaraCreations, este formata din Petronela Tuca, fetita mea, Sara, care are 2 ani si 10 luni, si doua prietene care ma ajuta ocazional la partea de broderie manuala si evenimente.




Eu îți urmăresc creațiile/lucrările de foarte mulți ani și văd că ai rămas constantă stilului tău care, zic eu, te-a și consacrat – cel schabby chic. Greșesc cumva?

Simt o bucurie enorma cand mi se spune ca ma identific cu stilul shabby chic! Se spune ca Shabby Chic-ul este stilul care nu se va demoda niciodata si daca e sa mai completam si cu faptul ca are un aer elegant, suav si feminin, atunci, ma simt cu adevarat onorata sa mi se spuna ca stilul SaraCreations se confunda cu cel Shabby Chic.
Acest stil, s-a conturat la sfarsitul anilor ‘80 cand antreprenoarea Rachel Ashwell a definit acest stil cu sintagma shabby chic și care este marca ei înregistrată.
Stilul shabby chic se defineste prin simplicitatea finisajelor și o aparentă neglijență în aspectul lor. Shabby chic s-ar defini prin dezordine controlată în sensul că sunt alăturate obiecte diferite, dar care împreună conferă o imagine boemă, romantica.
Atunci cand spunem Shabby Chic, ne gandim la: vintage, culori pastelate, dantela, materiale naturale cu imprimeuri delicate si vaze cu flori proaspete. 
Nu mi-am propus sa raman constanta prin pastrarea acestui stil, insa cu siguranta nu ma indepartez de el pentru ca aici imi regasesc cel mai bine latura creativa si personalitatea. 

Îți trebuie oare o anumită stare pentru a crea în acest stil? Ești o romantică, de felul tău?

Intr-adevar, Shabby chic inseamna in primul rand eleganta, romantism si sentiment. Tot timpul e nevoie de o anumita stare pentru a crea ceva iar eu, incerc sa mi-o induc inconjurandu-ma de tot ce ma face sa zambesc: muzica, florile, detaliile decorative si ochii mereu zambitori ai fetitei mele.

Din câte știu lucrările tale ajung acum în toată țara. Ai comenzi mai peste tot, nu te-ai limitat doar la zona Moldovei. Care crezi că e cheia succesului? Îți alegi clienții sau vin ei după tine?

Da, asa este. De fapt majoritatea lucrarilor se indreapta catre alte orase din tara si mai putin in Iasi (orasul in care locuiesc). In ultimii doi ani m-am bucurat sa vad ca primesc comenzi si din tari precum: Suedia, Belgia, Germania, Franta si Italia.

In ceea ce priveste activitatea mea, cheia succesului as vrea sa cred ca este aceea ca oamenii se sensibilizeaza la tot ceea ce emana trairi si sentimente. Prin lucrarile mele imi doresc sa scot in evidenta detalii care in mod normal trec neobservate, dar care de fapt sunt atat de “cuvantatoare “

Rămânând în zona clienților și văzând cum evoluează piața floristică de pe la noi, tu ce părere ai? Limitându-ne la propria ta experiență. Clienții tăi apreciază inovațiile pe care le implementezi în urma unor cursuri de perfecționare la care am văzut că participi? Sau se limitează la ceea ce ai creat în trecut?

Sunt incantata sa descopar ca floristica evolueaza din ce in ce mai mult catre tot ceea ce inseamna natura! Nu-ti poti imagina cate elemente din natura (pe langa care trecem indiferenti zi de zi) servesc drept materie prima pentru realizarea unor structuri florale de o frumusete aparte.

Clientii mei, mai ales din ultimul an, mi-au demonstrat incredere totala si atunci cand ti se ofera incredere, creativitatea nu mai are limite! E firesc sa ti se dea anumite indicii, sa spunem legate de o tematica sau o paleta de culori, dar de aici, pana la crearea produsului final, ai o infinita plaja de idei creative.

Povestește-ne puțin cum crează Sara Creation un concept de design pentru un eveniment? Deconsipră-ne ce te inspiră, cum îți alegi clienții? Sau cum te aleg ei pe tine? Cum ajungi la acele minunate trusouri pentru bebeluși, de exemplu?

Am sa ma opresc si eu tot la trusourile si lumanarile pentru bebelusi pentru ca acestea m-au consacrat cel mai mult. In general, pornesc prin a afla daca exista o tematica si o paleta de culori déjà stabilita. Daca nu, incerc sa aflu cat mai multe detalii legate de bebelus: daca camera acestuia este decorata cu un stil anume, daca lui bebe i se spune intr-un fel anume, cu ce va fi imbracat, daca parintii au o poveste legata de bebe etc.

Nu pot spune ca aleg eu clientii pt. ca ei vin fie din recomandari, fie gasindu-ma pe pagina de facebook, Tuca Petronela, sau pe cele doua bloguri: cel in romana SaraCreations sau cel in engleza Pieces of life by Sara
SaraCreations creaza cu zambete de aici si sloganul “just …smile & create!“. Zambete ce se nasc din lucruri marunte: jurubitele de ate colorate, florile proaspete cu forme si texturi incantatoare, panzele naturale frumos imprimate, accesoriile decorative gasite din intamplare prin magazine, dantelele diafane, nastureii cu forme jucause, plantutele si vasele de diferite dimensiuni, mirosul lavandei care ma insoteste mereu si nu in ultimul rand, muzica care ma inspira mereu!


Cum te vezi de aici în 10 ani?

Mi-as dori enorm sa pot evolua, dar in momentul de fata, peste 10 ani ma vad aceeasi SaraCreations dar cu un urmas dornic sa-si depaseasca mama! Ar fi cea mai mare bucurie! Sa o vad pe Sara, ducand cu mandrie mai departe numele de SaraCreations si facand lucruri pe care mama ei, din lipsa de timp sau poate, proasta organizare, nu a reusit sa le faca si a ramas (cel putin pentru moment) la nivelul unei “companii“ formate din Petronela si cele doua prietene: Rodica si Arina.

A consemnat Dana Soroș,
21 octombrie 2015


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu