joi, 12 martie 2015

Cum să îngrijiți o Mini Rosa

Spuneam, într-o postare anterioară, că trandafirul a fost și rămâne floarea cea mai apreciată și oferită pe întreg mapamondul, așa cum o arată statisticile producătorilor de flori.

În acest sens tot horticultorii au gândit niște hibrizi florali, mini roze, care se pot achiziționa în ghiveci și sunt la fel de apreciați ca și cei tăiați (foto ftd.com).
La o observație liberă în piața de flori din București, de pe 1 până pe 6 martie miniroza la ghiveci a fost printre cel mai solicitate plante, pe lângă Orhideele Phalenopsis, Cyclamen, Begonie sau Primule.

Nu puțină lume știe însă cum să o îngrijească și dacă este cumpărată de la un furnizor de plante, importator sau retailer specializat pe casă și gradină, puteți avea șansa să găsiți plante proaspete. Trebuie să fiți atenți, totuşi, la anumite detalii: frunzele să fie verzi și aproape "crocante" la atingere, florile să fie proaspete, fără boboci îngălbeniți sau ghiveciul să aibe pământul uscat.
Florăriile, pe lângă faptul că vă prezintă plante la ghiveci proaspete, au grijă și ca cele rămase de pe o săptămână pe alta să fie bine îngrijite pentru a nu-și pierde din  vitalitate.

După ce ajungeți acasă cu ei iată ce trebuie să știți:

Trebuie să amplasați ghiveciul cu miniroza cât mai la lumină dar nu în plin Soare.

Se udă consistent doar în momentul în care planta este înflorită apoi se rărește udarea.

Peste iarnă trandafirul de casă preferă o pauză pe care o poate lua într-o camera mai rece, cu minim 7 grade Celsius. Asta îl va ajuta la o reînflorire cu spor în primăvară.

Dacă vreți să îl plantați afară faceți acest demers toamna și acoperiți-l la fel ca și pe cel de gradină, fie prin mușuroiere fie cu mase plastice sau materiale speciale de la magazinele de bricolaj.

Mini planta se tunde și îngrijește de dăunători la fel ca și trandafirul de grădină. Dacă îi cad toate frunzele nu înseamnă că e mort ci că intră în perioada de repaus. E mort doar dacă nu l-ați udat și pământul este atât de uscat încât se adună de pe ghiveci…

Sper că vă sunt de folos aceste detalii pentru a avea plante cât mai sănătoase!

Și ca un fapt divers vă prezint astăzi o inovație a olandezilor de la VipRoses – trandafirii comestibili, trași în ciocolată, asezonați cu bombonele. 


Accesați și aici http://www.viproses.com/colored-roses/choco-toppings pentru mai multe sortimente!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu